dijous, 22 de març del 2012

La Propietat Intel·lectual eix de la Conferència de Barcelona que comença demà

El Col•legi de Directors de Cinema de Catalunya i la Alliance Mondial du Cinéma de Brussel•les, organitzen amb la col•laboració de la Societat d’Autors i Editors a Catalunya, la Conferència de Barcelona, unes jornades dedicades a la propietat intel•lectual i les polítiques audiovisuals europees. Amb l’horitzó dels canvis legislatius i estructurals del nostre sector en els propers cinc anys, i el debat sobre l’aplicació dels drets d’autor, hem cregut convenient contrastar l’opinió dels experts posant en valor la defensa de la propietat intel•lectual, el foment del talent i la consolidació d’una veritable i efectiva política europea de l’audiovisual. Les jornades tindran lloc el divendres 23 de març (Conferència Inaugural a les 18,00 hores) i dissabte 24 (Workshops) a la seu de la Societat d’Autors i Editors a Catalunya. (Passeig de Colom, 6)


Els objectius de les jornades són:
· Obtenir documents concrets de treball, per tal de participar en el debat de la futura política cultural europea referent a l’Audiovisual, molt especialment en aquells aspectes que es refereixen a la Propietat Intel·lectual i el Dret d’Autor.
· Sensibilitzar als directors i al sector audiovisual a Catalunya de la necessitat de participar en el disseny del marc legislatiu cultural europeu.
·  Obrir un espai de pensament i acció pel que fa a la pro activitat dels autors, especialment del directors en els temes europeus.
Organitzadors 
·    La Alliance Mondial du Cinéma, amb seu a Brussel·les actua des de el 2008 com a consultora de les polítiques audiovisuals i culturals europees i es especialment activa en la defensa del dret d’autor i de la propietat intel·lectual. 
·    El Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya és una organització professional que des de l’any 1984 ha manifestat una clara vocació europea (és des de la seva fundació membre de la FERA) i ha participat en trobades i seminaris europeus (Assises de l’Audiovisuelles de Paris entre d’altres) per ajudar a construir una política audiovisual europea favorable als creadors.
El temari
El dret d’autor i la Propietat Intel·lectual en el marc de la política audiovisual europea configuren l’eix central de les jornades, que es desenvolupant en l’àmbit de: la Conferència i els workshops.
La Conferència A la sessió denominada Conferència, que obre les jornades,  (divendres a les 18.00h), es presentaran els tres eixos temàtics: -Les obres orfes. El futur de la propietat intel·lectual -El nou “Green paper” i l’Agenda europea. -El futur de les Societats de Gestió-El factor pirateria
El ponent serà el senyor Phyrrus Mercouris, consultor per assumptes europeus de la World Cinema Alliance i del Sindicat de Guionistes de la Gran Bretanya.ntervindran: Manuel Gutiérrez Aragón (Instituto Buñuel de la Sociedad de Autores i Editores) , John Crome (Alliance Mondial du Cinéma), Jordi Grau  i Santiago Lapeira (Col·legi de Directors i directores de Cinema de Catalunya) i es presentarà la agenda catalana pels propers mesos.
Los workshops

Dedicant uns temps predeterminat a cada tema (obres orfes, política audiovisual europea i societats de gestió) els workshops tenen la finalitat de debatre els temes de la agenda europea, i obtenir un document útil i concret de treball. Els participants inscrits poden participar en el debat.

Horaris i sessions Divendres 23  18.00h. La Conferència. Dissabte 24.      11.00h.  Workshop A .La Agenda Digital.(Green Paper, Obres orfes i ajuts estatals) 12.00h.Workshop B. Les societats de gestió i el futur de la Propietat Intel·lectual 13.00h. Redacció del document de conclusions.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada