dimecres, 21 de març del 2012

Antón Reixa presenta candidatura a les properes eleccions de la SGAE

La importància que pels directors de cinema tenen les properes eleccions a la Societat General d’Autors i Editors el 26 d’abril , ens ha marcat l’objectiu d’obrir un canal d’informació per tal de seguir les propostes de les candidatures i fomentar la participació dels directors i les directores catalanes en aquest procés.
Lluís Alcarazo, Enric Gomà i Gerard Quintana són alguns dels companys
de Catalunya, que acompanyen a Antón Reixa en la seva candidatura (Foto: El Periódico)



La candidatura AUNIR (socios y socias por la refundación) va presentar a Barcelona el seu programa. El president del Col·legi, Santiago Lapeira, va assistir a la reunió on els companys catalans que formen part de la candidatura, i el mateix candidat Antón Reixa van explicar els seus compromisos electorals. Aquest és el document de treball que es va fer públic:

ELS COMPROMISOS DE AUNIR
1.      Transparència en la gestió
Compromís de millorar la recaptació per augmentar el repartiment mitjançant un pla de transparència, austeritat i racionalització de la despesa que permeti reduir el descompte per administració. Compromís de sotmetre a votació de la assemblea general, en un termini màxim de sis mesos, la redefinició de les facultats i competències del president i el consell de direcció, els mecanismes de control intern i intervenció, i els criteris de selecció de la plantilla executiva nova mitjançant convocatòries obertes. A més,  essencial el compromís d’arbitrar un protocol de tutela amb l’organisme regulador governamental i de reformar integralment els estatuts en un termini màxim de dos anys, amb un procés programat de ponències i període d’esmenes.
2.      Transparència en el repartiment
Compromís d’activar els mecanismes d’identificació i repartiment del fons de “pendents” d’assignació. El romanent que quedi sense identificar s’aplicarà directament al manteniment dels serveis assistencials de la Fundació Autor, a rebaixar el descompte d’administració i/o a un repartiment addicional compensatori. També es revisaran i divulgaran entre els socis de manera clara i comprensible els criteris de mesura i repartiment. Es reconeixeran els interessos legítims de cada grup professional d’autors fomentant la solidaritat interdisciplinària i intercol·legial dels socis i les sòcies. Es crearà la figura del “Defensor del soci”. En el procés que s’obre, cap soci ha de témer pels seus drets consolidats. Una SGAE més transparent redundarà en la millora de les recaptacions i increment de les liquidacions.
3.      Territorialitat i participació
Compromís de fomentar els mecanismes de participació horitzontal, omplint de contingut i funcions els comitès professionals i, principalment, els territorials, amb mecanismes electius de representació, proximitat i coordinació executiva amb la junta directiva. Compromís de convocar assemblees generals per col·legis cada any per tractar els afers específics.
4.      Reestructuració del deute d’Artèria
Compromís de reestructurar de forma planificada el deute de la Xarxa Artèria, no rendible econòmicament ni socialment. Compromís de rellançar les funcions d’assistència, formació i promoció de la Fundació Autor, amb atenció especial a les relacions amb Europa i Llatinoamèrica.
5.      Serveis assistencials
Compromís d’augmentar quantitativament (amb diners) i qualitativament (amb gestió i tècnics en treball social) el fons d’assistència social. Compromís de reactivar la Mutualitat i la contractació d’una pòlissa multirisc per a qualsevol soci o sòcia amb recaptació.
6.      Suport a les associacions professionals i formació
Compromís de donar suport i col·laborar, a través de la Fundació Autor, amb les associacions independents de creadors/dores i implementar les activitats i beques de formació i divulgació del dret d’autor.
7.      Programes específics per a autores i talents joves
Compromís d’activar el Programa Autora per superar el dèficit de dones a la SGAE (actualment només un 18% de la massa social) amb activitats divulgatives i promocionals. Compromís d’activar el Programa Menys 35 per promocionar i promoure la identificació i participació a la SGAE dels socis i les sòcies actuals i futurs menors de 35 anys.
8.      Entorn digital
Compromís d’activar al màxim la instrumentació de la implantació i regularització del dret d’autor amb tots els agents del mercat i operadors dels nous models de negoci a la xarxa amb diàleg, gestió R+D+I.
9.      Revisió de pràctiques comercials i relacions institucionals
Compromís de reconduir les pràctiques comercials que afecten particulars, petites empreses i iniciatives sense ànim de lucre, tenint tractes directament amb la xarxa comercial, actualment d’autònoms, potenciant la figura del “Defensor del Client” i activant la “finestreta única” de recaptació (OCR Organisme Comú de Recaptació)
10.  Posicionament de marca i relacions institucionals
Compromís de recuperar, des de la nostra independència, la bona relació amb partits parlamentaris, institucions i altres entitats de gestió, per vertebrar campanyes de comunicació que donin valor al dret d’autor davant la ciutadania, amb pedagogia, fermesa i humilitat, com un servei útil a la societat i als usuaris i una garantia d’independència i llibertat de la creació cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada