dijous, 10 de març del 2011

Comunicat de Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Àngel Sala
Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya vol mostrar el seu total suport al seu director Ángel Sala i a les decisions que ha pres en l'exercici del seu càrrec.
En aquest sentit, i en referència a la programació de la pel·lícula "A Serbian Film", el Festival vol fer patent que no es tracta d'una pel·lícula pornogràfica si no d'una ficció de terror, i que no integra un atac contra la indemnitat sexual dels menors.
SITGES vol agrair els suports rebuts per part del seu públic, de festivals de cinema(1) i de personalitats destacades de l'àmbit de la cultura.
"A Serbian Film" va ser exhibida després de prendre totes les mesures informatives i de control necessàries per impedir l'accés a la projecció de qualsevol persona menor d'edat. Aquestes mesures van consistir tant en informació preventiva en tots els suports de comunicació del Festival per garantir el coneixement del contingut de la cinta per part dels espectadors abans del seu visionat, com en la sol·licitud del Document Nacional d'Identitat a l'entrada de la sala de projecció.
La trajectòria d'aquesta pel·lícula ha estat l'habitual dins del circuit comercial convencional, projectant-se, entre uns altres, en els següents festivals internacionals i mercats: Brussel·les, Mont-real (*Fantasia), Sant Francisco, Torontó, Austin, Porto, Sofia, Hamburg, Hèlsinki, *Puchon (Corea del Sud), *Ravenna, i Estocolm, entre uns altres.
També cal destacar que ha guanyat prestigiosos guardons com els tres premis rebuts a Mont-real (Millor Pel·lícula, Premi d'Or a la Millor Pel·lícula Europea i Pel·lícula Més Innovadora); el Premi Especial del Jurado en el Festival de Fantasporto a Porto (fa menys d'una setmana) i el Premi al Millor Guió en el Festival FIPRESCI a Sèrbia.
"A Serbian Film" s'ha projectat als dos mercats de cinema més prestigiosos del món: el Mercat i Festival de Cinema de Cannes i el American Film Market en Santa Mónica, Califòrnia, i serà distribuïda comercialment en el Regne Unit, Canadà i EUA.
SITGES vol agrair novament tots els suports rebuts, així com mostrar el seu respecte per aquelles crítiques que han generat un debat necessari sobre la importància de la llibertat d'expressió i creació a la programació dels festivals cinematogràfics.
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya considera que ha actuat amb el rigor necessari i oferint als espectadors la informació prèvia que es requeria. No obstant això, l'existència de veus crítiques portarà al Festival a plantejar una reflexió sobre els mecanismes d'informació de cara al futur, insistint en la protecció de la infància i la defensa de la llibertat d'expressió i creació, com fins ara ha vingut fent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada